Opgelet !

hyperventilatiesymptomen.nl is op zoek naar een beheerder voor ons nieuwe forum. Ben jij geïnteresseerd om vrijwillig hieraan mee te werken en heb je ervaringen m.b.t. dit onderwerp, neem dan contact met ons op!

Angst- en paniekstoornissen

Angst heeft een waarschuwende functie als u in gevaar bent. Het kan echter ook zo zijn dat u angst heeft terwijl daar geen aanleiding voor is. U bent niet in gevaar, maar raakt toch in paniek. Daarbij kunt u symptomen krijgen van hyperventilatie (trillen, zweten, hartkloppingen). Als u hier vaak last van heeft, kunt u een paniekstoornis ontwikkelen. Bij een paniekstoornis heeft u onvoorspelbare paniekaanvallen die niet gebonden zijn aan een situatie. U bent dan bang om te sterven, om krankzinnig te worden of om de controle te verliezen.

Symptomen van angst en paniek

De symptomen die veroorzaakt worden door angst en paniek zijn:

- versnelde hartslag
- sliksensatie
- pijn in de borst
- misselijkheid
- zweverigheid
- derealisatie
- depersonalisatie
- angst om krankzinnig te worden
- angst om de controle te verliezen
- rillingen
- opvliegers


Angst en hyperventilatie

Hyperventilatie zonder angst komt bijna nooit voor. U kunt zelfs zo bang worden dat u totaal in paniek raakt. Als u later terugdenkt aan de aanval van hyperventilatie kunt u weer bang worden. Bang dat u weer een aanval kunt krijgen. Het kan ook zijn dat u juist door een angstaanval of gaat hyperventileren. Hyperventilatie en angst versterken elkaar.

Angststoornissen

Een acute aanval van hyperventilatie is beangstigend. Een onverwachtse paniekaanval kan ervoor zorgen dat u bepaalde situaties en plaatsen gaat mijden. Dat heet vermijdingsgedrag. Het vermijdingsgedrag kan ervoor zorgen dat u een angststoornis krijgt. De angststoornissen die met hyperventilatie voorkomen zijn:

- sociale fobie
- ziektevrees
- agorafobie (pleinvrees)
- slikvrees
- ademvrees

Bij het ontwikkelen van een angststoornis komt u steeds dieper in een vicieuze cirkel terecht. Het is dan ook belangrijk op tijd iets aan uw klachten te doen.

 
Copyright © 2007-2010 hyperventilatiesymptomen.nl door InternetiQ Zoekmachine Marketing