Opgelet !

hyperventilatiesymptomen.nl is op zoek naar een beheerder voor ons nieuwe forum. Ben jij geïnteresseerd om vrijwillig hieraan mee te werken en heb je ervaringen m.b.t. dit onderwerp, neem dan contact met ons op!

Hyperventilatie

Hyperventilatie is het te snel en te diep ademhalen. Hierdoor kunt u last krijgen van duizeligheid en andere klachten. Het woord hyperventilatie bestaat uit twee delen: hyper (hoog) en ventilatie (ademhaling). Hyperventilatie is dus een verhoogde ademhaling.

Bij de ademhaling ademt u zuurstof in, dat uw lichaam nodig heeft bij verschillende processen. Bij die processen ontstaat koolstofdioxide (CO2), dat u vervolgens uitademt. Bij hyperventilatie ademt u sneller en dieper in dan normaal. U krijgt te veel zuurstof binnen en gaat er te veel koolstofdioxide uit. Hierdoor heeft u te weinig koolstofdioxide in uw bloed en raken de lichamelijke processen verstoord.

Doordat u lichaam in de war raakt kunt u verschillende klachten krijgen. Zo kunt u last krijgen van duizeligheid, hartkloppingen en benauwdheid. Hoewel de klachten bij hyperventilatie ernstig lijken, zijn ze niet gevaarlijk voor uw gezondheid. Toch kunt u bang worden of in paniek raken bij een aanval van hyperventilatie. Doordat u angst heeft kan de aanval erger worden. Dit zorgt ervoor dat u uw ademhaling nog minder onder controle heeft.

 
Copyright © 2007-2010 hyperventilatiesymptomen.nl door InternetiQ Zoekmachine Marketing